Een heerlijke vaarvakantie in Friesland

Friesland is in veel opzichten uniek. Qua oppervlakte de vierde provincie van Nederland maar ook de dunst bevolkte. In veel plaatsjes lijkt de tijd stil te hebben gestaan: overal historische gebouwen, oude gevels en grachten.

Bij de watersportliefhebbers staat Friesland natuurlijk als watersportparadijs 'par exellence' bekend. Dat is ook geen wonder - meer dan 10.000 ha wateroppervlakte en een eindeloos netwerk van rivieren, kanalen en meren met een totale oeverlengte van meer dan 640 km.

Ook het natuurlandschap in Friesland is gevarieerd: uitgestrekt weilanden in het noorden; water, bossen en weilanden in de zuidwesthoek en in het zuidoosten heidelandschap en veenkolonien. Vanaf het water kunt u per boot genieten van het wijdse uitzicht, de zwart-witte koeien, de beroemde Friese paarden en de schilderachtige dorpen. U kunt historische stadjes bezoeken, wandelen in het bos, vissen, zwemmen, surfen - het is allemaal mogelijk in Friesland.

Vaarroutes in Friesland en Overijssel

Wij hebben een aantal prachtige vaarroutes in Friesland en Noordwest-Overijssel voor u geselecteerd. Met de goede waterkaarten die u van ons meekrijgt kunt u natuurlijk zelf ook prachtige routes uitzetten.

Vorige pagina Terug naar Homepage